Turismul in Santorini

Santorini este considerate una dintre destinatiile romantice preferate in Grecia, avand in vedere ca nu sunt multe locuri in lume unde te poti bucura de apa cristalina in timp ce stai pe un vulcan imens, inca activ, si toate astea in mijlocul marii. Insulei i s-a dus reputatia de “destinatie pentru casatorie” pentru cupluri nu doar din Grecia, ci din intreaga lume. O vacanta pe aceasta insula cu persoana iubita este un vis pentru oricine a vazut cel putin o poza cu insula, iar saruturile de la faimosul apus din Santorini sunt o experienta romantica de neuitat!

Pe langa peisajul extraordinar, plajele cu nisip fin si apa cristalina, daca ajungi in Santorini poti vizita cetatile grecesti Thira și Akrotiri, satul castel Pyrgos (celebru pentru ca are mai multe biserici decat case), poti face excursii cu barca, scuba diving si snorkeling, sau pur si simplu te poti plimba prin satele pozitionate pe stanci care ofera o priveliste de neuitat asupra marii. Daca iti doresti doar relaxare la plaja, apele adanci si albastre, plajele cu nisip alb, rosu sau chiar negru sau cu pietre vulcanice sunt ceea ce ai nevoie.

Sejururile in Santorini variaza intre 340 euro/persoana pentru un sejur de 7 nopti si pot ajunge pana la 2.000 euro/persoana, in functie de data plecarii, hotelul si tipul de masa ales.